Funcionament del Consell de Joves

El Consell de Joves té previst convocar tres assemblees al llarg de l’any. L’estructura d’aquestes serà molt similar. Un primer moment de debat compartit amb tots els participants, analitzant els principals aspectes del municipi, un segon moment de treball en grups, per aprofundir en aquells temes de més interés, i un tancament de nou conjunt.

A partir de la segona assemblea, en el primer moment, es donarà resposta a les diferents demandes que hagin pogut sortir en l’anterior trobada. Respostes tècniques i polítiques dels principals responsables de les diferents Àrees de l’Ajuntament. Que han d’ajudar a informar i anar perfilant i dissenyant el contingut de les propostes en si.

En aquesta primera assemblea decidirem si volem que les següents tinguin un eix principal, un tema compartit a treballar i abordar des de diferents mirades, o bé preferirem seguir convocant assemblees obertes, on els temes sorgeixin de les inquietuds espontànies dels participants.

Existeix el compromís polític de tirar endavant com a mínim una de les propostes que s’adeqüin al pressupost i a les capacitats del propi Consell. Igualment la resta de propostes es traslladaran per tal de ser valorades i si es possible desenvolupar-se.

També serà interessant la vessant menys pragmàtica del Consell. Aquella que debatrà i aprofundirà en temes generals. Buscar les principals mancances o problemàtiques en temes complexes, per tal d’anar proposant accions que a llarg o mig termini puguin desencallar situacions o canviar dinàmiques.

En definitiva, es tracta d’un projecte nou, amb molt de recorregut, flexible i engrescador que ha de servir per canalitzar la veu dels joves. Serà bàsica la participació dels joves i la representativitat dels participants en el conjunt de la població juvenil de 14 a 29 anys per esdevenir un canal de comunicació legítim i validat per als interlocutors implicats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s